У Лондоні зловмисник протаранив авто посла України Наталії Галібаренко. Його затримано

Вранці у суботу, 13 квітня 2019 року, офіційну машину посла України у Великій Британії Наталії Галібаренко навмисно протаранив сторонній автомобіль

Посольский автомобіль у цей момент стояв перед будівлею посольства України у Лондоні, передає Еспресо.TV з посиланням на повідомлення прес-служби дипустанови у Facebook.

Інцидент стався близько 10:00 ранку. Наїзд стався на заході Лондона в районі Голанд парк, де розташовано кілька посольств.

На місце події викликали поліцію, яка заблокувала підозрілий автомобіль. Попри це нападник вдарив машину посла вдруге, повідомляють в українському посольстві.

Коли на місце прибули поліцейські, нападник також направив машину в їхній бік.

"У відповідь поліція була змушена відкрити вогонь по транспортному засобу злочинця", - повідомляють у посольстві.

Нападника затримали і відвезли до поліцейської дільниці.

Під час його затримання, правоохоронцям довелося застосувати зброю. За даними очевидців було здійснено 10 пострілів. При цьому газета The Telegraph підтверджує інформацію про постріли, однак точну їхню кількість не наводить.

Разом з тим, ніхто з співробітників посольства не постраждав. Наразі поліція з'ясовує особу підозрюваного та мотив нападу.

На фото, які розміщують у соціальних медіа видно, що район довкола посольства оточили, інформує ВВС.

Як заявляно на офіційному сайті Metropolitan Police, полісмени затримали чоловіка віком приблизно 40 років. В якості запобіжного заходу його доправили до центральної лікарні Лондона.

Наразі поліція не розглядає напад як терористичний.