У аеропорту поблизу Евересту розбився пасажирський літак

У Непалі у аеропорту поблизу гори Еверест розбився пасажирський літак, загинуло троє людей

Про це повідомляє DW.

В непальському аеропорту імені Тенцинга та Гілларі поблизу гори Еверест у неділю, 14 квітня, розбився невеликий пасажирський літак, повідомила влада країни. Внаслідок аварії загинули троє та були травмовані четверо людей.

Літак авіакомпанії Summit Air намагався вилетіти з Лукли в Катманду. Але його знесло поривом вітру зі злітної смуги і він врізався у припаркований вертоліт компанії Manang Air, повідомив представник агентства цивільної авіації країни Радж Кумар Чхетрі.

Серед загиблих - пілот літака та двоє поліцейських, які перебували біля вертольота. Травмованих відправили вертольотом до лікарні в Катманду. Повідомляється, що четверо пасажирів та бортпровідник літака не були поранені.

Обидві авіакомпанії є приватними та перевозять туристів і непальців у віддалених районах країни. Після аварії місцева влада призупинила роботу аеропорту.

Аеропорт імені Тенцинга та Гілларі часто називають найнебезпечнішим у світі через коротку злітно-посадкову смугу. Він розташований на висоті 2 845 м і призначений лише для вертольотів і невеликих літаків.