Український боксер переміг у бою за титул претендента на чемпіонський титул IBF

Український боксер Сергій Дерев'янченко переміг Джека Кулкая з Німеччини та став офіційним претендентом на титул чемпіона світу IBF у середній вазі

Про це повідомляє iSport.ua.

14 квітня у Міннеаполісі (США) Сергій Дерев'янченко та Джек Кулкай билися за звання офіційного претендента на титул чемпіона світу IBF (Міжнародної боксерської федерації) у середній вазі (до 72,6 кг).

У стартових раундах Дерев'янченко виглядав пасивно, придивляючись до суперника та підбираючи зручну для себе дистанцію.

У четвертому раунді українець збільшив темп, став працювати комбінаціями, внаслідок чого німець після пропущених ударів по корпусу став сповільнюватися. Надалі пресинг і влучні удари допомогли Дерев'янченку забирати раунд за раундом.

Здавалося, все йде до впевненої перемоги українця, але наприкінці десятого раунду Дерев'янченко пропустив удар від Кулкая і ледь не опинився на настилі рингу. Німець побіг добивати суперника, але нашого боксера врятував гонг.

Все вирішувалося в 12-му раунді, який пройшов в активній боротьбі, що часто переходила в рубку. В українця була невелика перевага за рахунок більшої кількості викинутих ударів, завдяки чому він виграв раунд, а з ним і бій.

Судді віддали Дерев'янченку перемогу одноголосним рішенням - 116:112, 116:112 і 115:113.

Пояс чемпіона світу IBF належить американцю Даніелу Джейкобсу, який 4 травня зустрінеться з мексиканцем Саулем Альваресом.