Індекс сніданку від Bloomberg: де для ранкової трапези треба працювати найдовше

Індекс порівнює, скільки жителям різних міст необхідно працювати, щоб купити стандартні продукти для ранкового прийому їжі

Інформаційне агентство Bloomberg презентувало індекс сніданку, де порівнюється, скільки потрібно працювати жителям різних міст, щоб забезпечити собі ранкову трапезу.

Вперше індекс сніданку агентство представило в 2017-му. У ньому оцінюється вартість сніданку, що складається зі склянки молока, одного яйця, двох скибок хліба і порції фруктів. Ціни за грудень 2018 року взяті з порталу Numbeo.

Всього до рейтингу потрапило понад 100 міст. Українських серед них немає.

Згідно з даними рейтингу, лише в чотирьох містах - Женеві, Дубаї, Берні та Люксембурзі - стандартний сніданок обходиться менш ніж в 1% щоденного доходу.

Згідно з підрахунком Bloomberg, жителі Женеви віддають за стандартний ранковий прийом їжі всього 0,8% щоденного доходу, або $1,82. Щоб заробити на такий сніданок, їм потрібно працювати всього 3,8 хвилини. У Дубаї і Берні жителі платять за сніданок 0,96% щоденного доходу - $0,97 і $1,44 відповідно.

З 20 найдоступніших за вартістю сніданку міст п'ять були розташовані в Швейцарії і п'ять - в Австралії.

Агентство відзначає, що, як правило, зі зростанням доходів частка витрат на продукти харчування падає, навіть якщо їх абсолютна вартість збільшується.

Міста з найменш доступними сніданками в основному розташовані в Південній Америці, Східній Європі, Південно-Східній Азії і Африці.

В Аккрі (Гана) і Лагосі (Нігерія) жителям потрібно працювати більше двох годин, щоб заробити на сніданок.