Nord Stream 2 втретє попросив у Данії дозвіл на будівництво газопроводу

Оператор проекту "Північний потік-2" Nord Stream 2 AG подав Данії третю заявку по маршруту газопроводу в водах на південь від острова Борнхольм

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Заявка подається згідно з рішенням Данського енергетичного агентства від 26 березня 2019 року.

"Сьогодні, через більш ніж два роки після подання першої заявки на отримання дозволу на будівництво у водах Данії, компанія Nord Stream 2 AG подає заявку по третьому варіанту маршруту газопроводу. Третя заявка, що включає оцінку впливу на навколишнє середовище, стосується маршруту у виключній економічній зоні (ВЕЗ) Данії у водах на південь від острова Борнхольм", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що дана територія ВЕЗ раніше була спірною між Данією та Польщею і тому не була доступна для розробки проектів. Домовленість між двома країнами тепер досягнута, але ще не ратифікована Польщею.

Раніше повідомлялося, що російська компанія "Газпром" здобула чергову відмову від влади Данії щодо маршруту "Північного потоку-2". З такою заявою виступила прес-служба української компанії "Нафтогаз". Раніше дозволи щодо будівництва російського газопроводу дали Німеччина, Фінляндія та Швеція.