У штабі Порошенка заявили, що президент сам вирішив піти на "1+1" і це був експромт

Чинний президент України Петро Порошенко сам вирішив поїхати на ефір каналу "1+1"

Про це заявив заступник керівника виборчого штабу Порошенка Сергій Березенко, передає "Українська правда".

Раніше повідомлялось, що 11 квітня Петро Порошенко мав телефонну розмову із кандидатом у президенти Володимиром Зеленським у ефірі програми "Право на владу". Тоді шоумен говорив із викликом і врешті кинув слухавку.

У Березенка запитали, як приймалося рішення піти на ефір і чи радився Порошенко зі своїм штабом. На що Березенко відповів, що були різні думки і розуміння, що передача буде заангажованою.

"Було прийнято рішення прийти на цей телеканал і в ефірі звернутися до кандидата в президенти Володимира Зеленського, щоб він прийшов на дебати з президентом. Ви ж погодитеся, що цей канал абсолютно комфортний для Зеленського?", - сказав заступник керівника виборчого штабу глави держави.

"Більше того, рішення приймав особисто президент буквально за кілька годин до ефіру. Фактично все було експромтом як для телеканалу, так і для нас", - заявив він.

Читайте також: Психічна атака, голодні ігри і Янукович-аристократ: соцмережі про телефонну розмову Зеленського та Порошенка

Він сказав, що "команда поділилася приблизно навпіл".

"Одні говорили, що треба йти і звертатися до аудиторії цього телеканалу, бо фактично "1+1" останні місяці діяв як генератор брудної кампанії проти нас. Але аудиторія "1+1" залишається достатньо великою і патріотично налаштованою. Ми переконані, що серед глядачів цього каналу є і велика кількість наших прихильників", - розповів він.

У штабі дехто вважав, що це ризиковано. Звучали думки, що ведучі можуть вести себе некоректно, можуть використовувати принизливі фрази, можуть звучати голослівні звинувачення і такий ефір виграти неможливо

"Президент це відрізав і сказав: "Сьогодні я маю звернутися до всіх аудиторій для того, щоб українці об'єктивно робили свій вибір 21-го числа", - розповів він.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський наполягає на дебатах на НСК "Олімпійському" 19 квітня. Петро Порошенко, у свою чергу, викликав опонента на дебати на стадіоні 14 квітня, але шоумен не прийшов.

Петро Порошенко закликав кандидата у президенти Володимира Зеленського провести 15 квітня дискусію у програмі "Свобода слова" на ICTV.