У штабі Зеленського заявили про плани щодо аудиту Нацбанку

У штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського вважають необхідним проведення аудиту реформ банківського сектору, на підставі якого мають ухвалити рішення щодо кадрової політики

Про це заявив спікер передвиборчого штабу кандидата у президенти України Володимира Зеленського Дмитро Разумков під час форуму у Києві, 13 квітня, передає “Громадське” з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Якщо ми говоримо про Національний банк, спочатку потрібно провести аудит того, що було зроблено, і тих реформ - чи того, що називається реформами - та зрозуміти, хто за що повинен бути нагороджений або, можливо, не дуже нагородженим”, - повідомив Разумков.

Зазначимо, що кандидатуру на пост голови Національного банку України вносить президент. Національний банк є незалежним інститутом, що здійснює державний нагляд у банківській сфері, а також відповідає за монетарну політику (інфляцію та стабільність гривні).

“Тому думаю, що президент має право оцінити дії, у тому числі сьогоднішнього керівництва цієї структури, і потім, на основі цього, ухвалювати кадрові рішення”, - додав Разумков.

У відповідь на запитання, чи буде Зеленський у разі обрання на пост президента України захищати державний ПриватБанк у судовому процесі проти колишнього власника Ігоря Коломойського, Разумков відповів, що президенту “захищати банки, напевно, не варто, не залежно від того, твій це банк чи сусідній”.