Данилюк вважає націоналізацію ПриватБанку “правильним та обґрунтованим рішенням”

Член команди кандидата в президенти Володимира Зеленського екс-міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що рішення про націоналізацію ПриватБанку було правильним та обґрунтованим

Про це він повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає Інтерфакс-Україна.

"Щодо націоналізації ПриватБанку. Це був дуже непростий процес. Згідно з інформацією, за якою уряд ухвалював рішення про приватизацію, і також було рішення РНБО, я вважаю, що рішення було абсолютно правильним", - сказав він.

Щодо необхідності компенсації колишньому власникові ПриватБанку Ігорю Коломойському у зв'язку з націоналізацією банку Данилюк зазначив, що "це питання до суду, але якщо виходити з позиції, яку я вже озвучив, що рішення було правильним і обґрунтованим, то про яку компенсацію може бути мова".

Водночас екс-міністр фінансів озвучив ситуації з боку Порошенка та генерального прокурора Юрія Луценка, які заважали йому як міністру фінансів і керівництву ПриватБанку захищати інтереси України в Лондонському суді.

".. Це призвело до того, що я наступного дня вимагав відставки Луценка, оскільки ви мене наполегливо попросили поділитися всією інформацією щодо Лондонського суду з людиною, яка до цього зустрічалася з Ігорем Валерійовичем Коломойським в Амстердамі. І я вважав, що це не позиція президента, який захищає інтереси країни", - додав Данилюк.