Facebook вимкне функцію переказу грошей через Messenger

Соціальна мережа Facebook відключить функцію грошових переказів у своєму месенджері з 15 червня 2019 року. До України послуга дійти не встигла

Компанія розіслала повідомлення про це користувачам сервісу, розповів колишній директор з соціальних медіа The Next Web Метт Наварра на своїй сторінці в Twitter, опублікувавши листа.

У листі Facebook попереджає користувачів, що після 15 червня вони не зможуть відправляти та отримувати гроші від друзів і членів сім'ї. При цьому користувачі зможуть продовжити проводити інші транзакції на Facebook, наприклад, відправляти пожертви благодійним організаціям.

Представники Facebook так і не пояснили причин закриття сервісу.

Нагадаємо, Facebook запустила функцію грошових переказів між користувачами в Messenger в 2015 році. Спочатку вона була доступна тільки для жителів США, з 2017 року послугою можуть скористатися користувачі з Великої Британії та Франції.

Щоб відправити гроші, потрібно почати переписку, вибрати іконку із зображенням значка долара, потім натиснути кнопку "Оплатити" і ввести дані банківської картки. Для отримання коштів досить відкрити чат і ввести дані карти. Функція безкоштовна для користувачів. Переказ міг йти від одного до трьох робочих днів.

#BREAKING Facebook is discontinuing P2P money transfers and payments within Messenger from 15 June 2019 pic.twitter.com/WRmpoVAGr6

— Matt Navarra (@MattNavarra) 16 квітня 2019 р.