Група "1+1" таки подала позов до Порошенка

Телерадіокомпанія "Студія 1+1" подала позов у Печерський районний суд Києва до президента України Петра Порошенка та ТОВ "Видавничий дім "Медіа-ДК" (сайт "Новое время")

Про це йдеться в заяві "1+1", передає УНІАН.

У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними ряд інформаційних повідомлень, які були поширені Порошенком після інтерв'ю в ефірі Радіо НВ 10 квітня. 

Також суд просять забезпечити спростування таких повідомлень протягом семи днів з дня набрання судовим рішенням законної сили.

Крім того, "група 1+1 медіа" просить стягнути з Порошенка відшкодування моральної шкоди у розмірі 1 млн гривень. Ці кошти компанія обіцяє перерахувати у фонд допомоги армії "Повернись живим".

На переконання медіагрупи, слова Порошенка в інтерв'ю радіо НВ створюють в українців хибне уявлення, що інформаційна діяльність телеканалу носить негативний, необ’єктивний та упереджений характер і, ймовірно, пов’язана з порушеннями закону, оскільки на медіа, зі слів президента, чинить вплив і тиск власник телеканалу, який, "оголосив війну державі", тобто шкодить всім громадянам України.