Лідер "Манчестер Сіті" розповів, як не міг знайти спільну мову з Моурінью

Бельгійський півзахисник "Манчестер Сіті" Кевін де Брюйне розповів про роботу з Жозе Моурінью в "Челсі"

Слова футболіста наводить The Players 'Tribune.

"Коли я був у "Челсі", у пресі з'являлося багато інформації про мої стосунки з Жозе Моурінью. Але правда в тому, що я розмовляв з ним лише двічі. У 2012-му я перейшов у "Вердер", і той сезон пройшов відмінно. Коли я повернувся у "Челсі" наступного літа, кілька німецьких клубів хотіли мене підписати. Клопп хотів, щоб я приїхав у "Боруссію", вони грали у футбол, який мені подобався. Тому я подумав, що, можливо, "Челсі" мене відпустить. Але потім Моурінью написав мені: "Ти залишаєшся. Я хочу, щоб ти був частиною цієї команди". Я подумав: "Добре, добре. Я входжу в його плани".

Під час предсезонки атмосфера була хорошою. Я виходив у старті в двох з перших чотирьох ігор сезону, думав, що грав нормально. Не блискуче, але досить добре. Після четвертої гри все закінчилося. Я сів на лавку, і у мене більше ніколи не було шансів. Я не отримав пояснень. Я просто залишився за бортом. Звичайно, я теж зробив кілька помилок. Я був трохи наївний в тому, як повинен вести себе гравець АПЛ. Я думаю, більшість фанатів не усвідомлюють, що коли ти не входиш в плани тренера, то тобі не приділяють достатньо уваги на тренуваннях. У деяких клубах все відбувається так, як ніби тебе більше немає.

Де Брюйне стверджує, що якби подібне сталося з ним зараз, це не було б проблемою.

"Я достатньо досвідчений, щоб тренуватися самостійно і піклуватися про себе. Але коли тобі 21, ти не розумієш, що для цього потрібно. Коли я отримав ще один шанс в матчі проти "Суїндон Таун" в кубку, то не був у хорошій формі. І це був кінець. У грудні Жозе викликав мене до свого офісу, і це був, мабуть, другий великий переломний момент в моєму житті. Перед ним було кілька паперів, і він сказав: "Одна передача. Нуль голів. Десять підбирань". Мені потрібна була хвилина, щоб зрозуміти, що він робив. Потім він озвучив статистику інших атакуючих гравців - Вілліана, Оскара, Мати, Шюррле. 5 голів, 10 передач, все в такому дусі.

Жозе чекав, що я що-небудь скажу, і я, нарешті, вимовив: "Але деякі з цих хлопців зіграли 15-20 матчів. Я зіграв лише три. Статистика і повинна відрізнятися, ні?" Це було так дивно. Ми трохи поговорили про те, чи не краще мені знову відправитися в оренду. Мата теж не входив в плани Жозе, він сказав: "Знаєш, якщо Мата піде, то ти будеш п'ятим вибором замість шостого". Я був гранично чесний. Я сказав: "Я відчуваю, що клуб не потребує мене. Я хочу грати у футбол. Я б вважав за краще, щоб ви продали мене". Думаю, Жозе був трохи розчарований, але, якщо чесно, він, напевно, розумів, що мені необхідно грати. Так що в підсумку клуб продав мене, ніяких проблем не виникло. "Челсі" отримав вдвічі більше, ніж заплатив за мене, я опинився у "Вольфсбурзі", - розповів бельгієць.