Малювали, різали, їли: Сліпачук розповіла, як виборці псували 224 тис. бюлетенів

За результатами першого туру виборів президента України 224 тис. 600 бюлетенів визнані недійсними

Про це заявила голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук, повідомляє Укрінформ.

"За нашими підрахунками, за результатами виборів 31 березня - 224 тис. 600 бюлетенів визнано недійсними", - зазначила Сліпачук.

Вона наголосила, що виготовлення бюлетенів – "це і велика праця багатьох людей, і гроші".

"Якщо псування бюлетеня – це ваша позиція щодо того чи іншого кандидата, прізвище якого опубліковане у цьому виборчому бюлетені, то не обирайте цього кандидата. Але не треба приходити на дільницю і малювати на цьому бюлетені все, що завгодно. А малювали ну дуже недоречні речі, навіть різали бюлетені, їли їх", - додала голова ЦВК.

Сліпачук закликала виборців 21 квітня не висловлювати свою думку щодо когось із кандидатів псуванням бюлетеня. Крім того, вона зазначила, що вибори – це не привід для викладання у соцмережі фотографій з бюлетенями на дільницях.

"Це стосується і наших політиків, які під час голосування 31 березня демонстрували своєю поведінкою не дуже гарний приклад, виставляючи в соціальних мережах фото з бюлетенями, зроблені безпосередньо у приміщеннях дільниць, що згідно з законом є порушенням таємниці голосування", - наголосила Сліпачук.

Вона додала, що виборець не має права демонструвати свій вибір у приміщенні виборчої дільниці, але може розповісти про своє волевиявлення за її межами волонтерам, які збирають дані для екзит-полів.