Медіарух закликав Зеленського провести прес-конференцію до 19 квітня

Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" звернувся до кандидата в президенти України Володимира Зеленського із закликом провести прес-конференцію до офіційної дати дебатів, тобто до 19 квітня, щоб «забезпечити діалог з представниками медіа зокрема та українцями загалом"

Відповідне звернення опублікував "Детектор Медіа".

"Закликаємо вас не наслідувати негативні практики ігнорування запитів медіа, які, на жаль, також мали місце протягом минулих 5-ти років, та провести прес-конференцію для ЗМІ до офіційної дати дебатів (не пізніше 18 квітня), щоб забезпечити діалог з представниками медіа зокрема та українцями загалом", - йдеться у повідомленні.

Журналісти вказують, що їх професійний обов’язок як журналістів - доносити суспільно-важливу інформацію до громадян вчасно та в повному обсязі.

"Оскільки ви ігноруєте наші запити і прохання про інтерв’ю, ми не можемо виконувати функції, покладені на нас суспільством, у повному обсязі", - йдеться у зверненні.

Працівники медіа просять довести, що принципи відкритості та прозорості, які Зеленський декларує, - не є порожніми словами та передвиборчими гаслами.

До авторів звернення приєдналися 20 медіаорганізацій, серед яких телеканал UA:Перший, Українське радіо, Громадське радіо, Радіо НВ, агентство "Укрінформ", видання "Новое время", "Український тиждень" та інші.

Володимир Зеленський під час своєї виборчої кампанії кілька разів спілкувався з журналістами. Головним каналом комунікації цього кандидата в президенти є поширення відеороликів, які стають інформаційними приводами для новин та матеріалів у медіа. Позицію Зеленського також висвітлює його штаб, який надсилає до засобів інформації текстові повідомлення.

Нагадаємо, за результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг", кандидат у президенти Володимир Зеленський випереджає Петра Порошенка у передвиборчих рейтингах у понад два рази. Серед тих, хто має намір голосувати Володимир Зеленський має 60,8% голосів. Його супротивник Петро Порошенко - 24,4%.