"Абсурд прогресує". Клімкін приголомшений любов'ю росіян до Сталіна

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін приголомшений результатами опитування щодо ставлення росіян до Йосипа Сталіна

Про це він написав у Facebook.

"Опубліковані сьогодні результати соціологічного опитування, яке провів російський "Левада-центр", навіть мене приголомшили, хоча вивести мене з рівноваги не так-то й легко", - написав він.

Клімкін обурений таким відсотком прихильників Сталіна.

"Уявіть собі, 46% виправдали убивство мільйонів ні в чому не винних людей, тимчасом як 45% заявили, що ці жертви нічим не можна виправдати. Таким чином, і тут уперше кількість сталіністів перевищила кількість притомних людей. Іще 9% опитаних не змогли визначитися, що в даному разі також є ознакою дегуманізації.  Мене й раніше вражали своєю яскравою шизофренічністю фотографії з сучасних чествувань Сталіна в Росії. Гори червоних гвоздик на могилі тирана, лідери атеїстичної Компартії, які моляться разом із священиками, священики, які славлять погромника церкви й убивцю тисяч священнослужителів, нарешті, зображення Сталіна на іконах, що взагалі є страшним блюзнірством і гріхом. Усе це виглядає, як якась хвора фантасмагорія, такого абсурду в принципі не може бути! Але він є, і він прогресує", - наголосив він.