Реконструкцію Нотр-Дам де Парі оцінювали у €150 млн до пожежі

Планова реконструкція собору Паризькою Богоматері оцінювалася у €150 млн до пожежі

Про це заявили у благодійному фонді "Друзі Нотр-Дам де Парі", передає "Укрінформ".

Відповідний фонд створили у у 2016 році для акумулювання коштів на реконструкцію собору, адже манастерство культури за результатами аудиту 2014 року дійшло висновків, що собор потребує ремонту.

"Загальні витрати на реставрацію Нотр-Дам де Парі оцінювалися у близько €150 млн. Ці оцінки включають головну інфраструктуру, а також інші архітектурні й культурні скарби. В ідеалі, реконструкція мала бути завершена за п'ять років, або щонайбільше за п'ятнадцять", - заявили у фонді.

Зазначається, що з державного бюджету Франція на реконструкцію собору нині спроможна виділити близько €2 млн на рік та €4 млн упродовж наступних 10 років.

Так, представники релігійної громади Церква Парижа вирішили збирати кошти на відновлення собору у рамках започаткованого у жовтні 2016 року проекту "Друзів Нотр-Дам де Парі"

Нагадаємо, у понеділок, 15 квітня, у Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері.

Через пожежу в Соборі Паризької Богоматері пошкоджено шпиль, внаслідок чого той обвалився.

Прокуратура взялася розслідувати пожежу. Причина пожежі наразі невідома, утім чиновники пов'язують її з роботами з реконструкції. 

16 квітня стало відомо, що пожежники врятували Собор Паризької Богоматері від повного руйнування.

Французький бізнесмен Франсуа Анрі-Піно заявив, що пожертвує €100 млн на відновлення пошкодженого в пожежі середньовічного Собору Паризької Богоматері.