Трамп може оголосити про посилення військової присутності в Польщі

США хочуть пришвидшити переговори з Польщею щодо врегулювання останніх питань з приводу розширення американської присутності в європейській країні

Про це повідомляє Rzeczpospolita з посиланням на польські та американські джерела.

За даними видання, президент США Дональд Трамп може запросити польського президента Анджея Дуду до Білого дому в середині червня, хоча планувалося, що Дуда відвідає Західне узбережжя США з економічним візитом.

"Якщо обидва лідери досягнуть попередньої домовленості, перешкода для оголошення Трампом американської військової ініціативи у Варшаві до 80-річчя початку Другої світової війни зникне", - зазначили співрозмовники видання.

У канцелярії президента Польщі лише зазначили, що запрошення для Трампа відвідати Варшаву 1 вересня залишається актуальним.

12 лютого видання Rzeczpospolita з посиланням на джерела повідомило, що США пообіцяли Варшаві зміцнити польську армію в обмін на підтримку американської політики на Близькому Сході та стосовно Китаю. 

У 2018 році президент Польщі Анджей Дуда під час переговорів зі своїм американським колегою Дональдом Трампом запропонував створити на території своєї країни постійну американську військову базу.

Трамп пізніше заявив, що питання про будівництво бази зараз розглядається американською владою.