У Баварії подружня пара судиться через дзвіночки на коровах, бо вони "вганяють їх у депресію"

Суд у Мюнхені відмовив в позові подружній парі, яка скаржилася на шум від дзвіночків корів, що пасуться поруч з їхнім будинком

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Чоловік і дружина, імена яких не називають, намагаються домогтися справедливості з 2014 року. Тоді вони переїхали жити до комуни Хольцкірхен, яка розташована в декількох десятках кілометрів від Мюнхена.

Через якийсь час вони поскаржилися своїй сусідці Регіні Кілер на шум, який видають дзвіночки її корів, запах гною, а також комах, які залітали до них в будинок з поля, на якому паслися корови. Дзвіночки використовують для того, щоб не втратити корів.

Адвокати пари стверджували, що шум дзвіночків досягав 70 децибел і був порівнянний з гудінням пилососа. Їхні клієнти також стверджували, що дзвін викликав у них депресію, порушив сон, а також вплинув на вартість нерухомості.

У 2015 році подружжя домовилося з Кілер, що корови будуть пастися хоча б в 20 метрах від їхнього будинку. Проте від шуму дзвіночків їх це не врятувало. Кілер при цьому стверджувала, що звук дзвіночків, навпаки, заспокоює і є невід'ємною частиною життя в регіоні. На пропозицію встановити на корів GPS-передавачі жінка відповіла відмовою.

Після цього чоловік і дружина подали окремі позови в суд, які були відхилені. Але подружжя не здалися і подали ще два позови до суду наступної інстанції. У квітні суд відхилив позов чоловіка, позов дружини буде розглянуто пізніше.

Рішення суду привітала голова ландтагу (зборів представників) Баварії Ільзе Айгнер. У себе в твіттері вона написала, що "корови з дзвіночками у полі" - це частина способу життя в Баварії.