Українська стрічка “Вулкан” зібрала повні зали в Стамбулі і Парижі

4 квітня в широкий прокат вийшла драма з елементами комедії режисера Романа Бондарчука “Вулкан”. За перший прокатний вікенд стрічку подивились глядачі в 93 кінотеатрах країни

Покази за участі творчої команди фільму, зокрема, відбулись у Києві, Львові, Полтаві, Херсоні та Новій Каховці. Схвальні відгуки критиків опублікували вітчизняні та міжнародні видання. Зокрема, американське видання Variety, відмітило музичний супровід стрічки епітетом “гіпнотично красивий”, а у виданні Hollywood Reporter написали, що фільм - це “любовне послання до неприборканого куточка землі”.

Поки “Вулкан” демонструється в українських кінотеатрах, фільм отримав повні зали глядачів під час показів на фестивалях у Стамбулі та Парижі. Покази за підтримки Благодійного фонду Ігоря Янковського, Посольства України у Франції та ДержКіно України ще тривають у легендарному кінотеатрі Le Grand Rex Paris. Коментує голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко:

“Аудиторія під час показів у Парижі склалась приблизно наполовину з українців, що тут мешкають і не хочуть втрачати зв‘язок із батьківщиною, і французів, які зацікавились невідомим для них кінематографом. Реакція після кожного фільму була жвава та позитивна, але із запитань стало зрозуміло: українці частіше прагнуть бачити у фільмах «глянцеву» презентацію країни, подекуди плутаючи кіномистецтво з рекламою, натомість французи більше цікавляться рівнем художнього висловлювання у фільмах, і високо оцінюють те, що сьогодні в Україні можливо знімати не компліментарне кіно за державні кошти. На щастя, вибір фільмів у Парижі дозволив задовольнити смаки прихильників обох трендів”.

Нагадаємо, що “Вулкан” Бондарчука вже отримав 8 престижних нагород, узяв участь у 45 міжнародних фестивалях, а український прокат триватиме до 17 квітня. Детальний розклад міст доступний на сайті – https://volcanofilm.com.ua/