Відомий тренер закликав не "гвалтувати" Усика за Крим

Колишній головний тренер збірної України Дмитро Сосновський закликав не "гвалтувати" чемпіона світу з боксу Олександра Усика за Крим

Про це повідомляє "24".

За словами Дмитра Сосновського, йому не подобається, що чемпіону світу з боксу у першій важкій вазі (до 90,7 кг) за версіями WBC (Всесвітньої боксерської ради), WBO (Всесвітньої боксерської організації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації) Олександру Усику, який народився у Сімферополі, постійно задають запитання про Крим.

"Не подобається, коли постійно нападають на Усика. Він народився в Сімферополі, в нього там друзі, однокласники, куми. Як він має себе там поводити? Що його за це розстріляти? Скільки можна його "гвалтувати". Він постійно одне і те саме каже, а від нього не відчепляться. Він українець, вже живе в Києві, а його досі чіпають. А найголовніше, ті, що "жують", а що вони зробили для України? Він їде в Росії, перемагає, а потім їде до наших прикордонників і допомагає їм. Перестаньте на нього нападати, самі щось добре зробіть", - закликав Сосновський.

Дмитро Сосновський очолював збірну України впродовж 14 років. На цей час припав період виступу "золотої команди" на чолі з Василем Ломаченко, Олександром Усиком та Олександром Гвоздиком.

Під керівництвом тренера команда двічі ставала кращою в Європі та одного разу - найсильнішою у світі. На трьох Олімпіадах збірна України здобула сім медалей, в тому числі п’ять на Іграх у Лондоні. Дмитро Сосновський у 2011 році був визнаний кращим тренером світу за версією AIBA (Міжнародної федерації аматорського боксу).