З початку року кількість випадків зараження кором у світі потроїлась

У першому кварталі 2019 року кількість зареєстрованих випадків захворюваності на кір в усьому світі зросла на 300% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

"У 2019 було зареєстровано понад 112 тис. випадків захворюваності в 170 країнах в порівнянні з 28 тис. випадків з 163 країн в 2018 році", - йдеться в повідомленні.

"Хоча ці дані є попередніми, вони сигналізують про чітку тенденцію. У багатьох країнах спостерігаються серйозні спалахи кору, причому у всіх регіонах світу спостерігається стійке зростання захворюваності", - повідомили в організації.

За даними ВООЗ, спалахи кору зареєстровані в Демократичній Республіці Конго, Ефіопії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Мадагаскарі, М'янмі, на Філіппінах, в Судані, Таїланді та Україні, що призвело до загибелі багатьох людей - в основному дітей.

Крім цього, зростання захворюваності на кір реєструється в країнах з високим рівнем вакцинації, включаючи США, Ізраїль, Таїланд і Туніс, оскільки захворювання швидко поширюється серед нещеплених груп.

Нагадаємо, що влада Нью-Йорка оголосила надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я через спалах кору в декількох районах.

Кір - важка інфекційна хвороба, яка може призводити до тяжких і летальних ускладнень, включаючи енцефаліт, важку діарею і дегідратацію, пневмонію, вушні інфекції і стійку втрату зору.