Deutsche Bank за відмивання російських грошей загрожують штрафи

Німецькому Deutsche Bank загрожують величезні штрафи за участь у відмиванні грошей російських клієнтів

Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на внутрішній звіт банку.

Проблемному німецькому Deutsche Bank загрожують штрафи, судові позови та ймовірне переслідування вищого керівництва за його роль у російській схемі з відмивання грошей на суму у $20 млрд, йдеться у повідомленні. 

Видання зазначає, що у своєму звіті банк визнає високий ризик того, що регулятори в США та Британії застосують "значні дисциплінарні заходи" проти нього.

Банк визнає, що скандал завдав шкоди його "глобальному бренду" та, ймовірно, спричинить відтік клієнтів, втрату довіри інвесторів і зниження його ринкової вартості, йдеться у повідомленні.

За даними видання, слідство вважає, що Deutsche Bank був втягнутий у величезну схему з відмивання грошей під назвою "Глобальна пральня". Російський криміналітет, пов'язаний з Кремлем та ФСБ, використовував схему між 2010 і 2014 роками для трансферу грошей у західну фінансову систему. Загальна сума грошей у схемі може сягати $80 млрд.

Видання зазначає, що з 2011 по 2018 рік Deutsche Bank заплатив штрафів на суму $14,5 млрд за сумнівні схеми, пов'язані з російськими клієнтами.