Коболєв: РФ погодиться на переговори про транзит, як тільки будуть зрозумілі результати виборів

Росія погодиться на переговори з Нафтогазом щодо транзиту газу після другого туру виборів, однак її риторика навряд чи зміниться

Про це глава Нафтогазу Андрій Коболєв сказав в інтерв'ю ТСН.

Очільник НАК припустив, що тристоронні переговори між Україною, Росією і Єврокомісією відбудуться вже на початку травня.

"Думаю, їм (росіянам. - ред.) є про що з нами поговорити. У них важка ситуація з Північним потоком-2, їм треба думати про те, як транспортувати газ після 2019 року, у них точно є інтерес. Чи будуть вони готові вести переговори до остаточного оголошення результатів? Думаю, що ні. Але як тільки будуть зрозумілі результати виборів, вони погодяться на переговори", - зазначив Коболєв.

Втім "риторика росіян, як правило, не змінюється", додав Коболєєв.

"У них є свій інтерес, вони хочуть протиснути нас на свою позицію, яка нам часто невигідна, незалежно від того, хто перебуває в кріслі президента, прем'єра чи спікера парламенту", - заявив він.

За словами Коболєва, той факт, що Північний потік-2 не запрацює 1 січня 2020 року, як планувалося, не сильно допомагає Нафтогазу посилювати позиції на переговорах. Він підкреслив, що до цього вже всі готові.

"Для росіян це, напевно, навіть можливість. І вони, за моїм прогнозом, намагаються скористатися тим фактом, що  Північного потоку-2 немає, і можуть влаштувати чергову газову кризу, це дуже в їхньому стилі", - сказав він.