На дебатах Зеленського і Порошенка на "Олімпійському" очікують 60 тис. глядачів, - Аваков

На дебатах Петра Порошенка і Володимира Зеленського очікується до 60 тис. осіб

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Еспресо.TV.

"На дебатах Петра Порошенка і Володимира Зеленського очікується до 60 тис. чоловік", - заявив Аваков.

Він зазначив, що МВС кілька днів працює над забезпеченням безпеки проведення цих дебатів. Для охорони заходу планують залучити 10 тис. правоохоронців.

"Ми говоримо про дебати, які плануються у п'ятницю за участю двох кандидатів. МВС кілька днів працює над тим, щоб забезпечити безпечну схему проведення дебатів. У нас є базові пропозиції і базові домовленості зі штабами. Ми очікуємо на ці дебати до 60 тис. людей. Ця ситуація досить напружена і вимагає великої уваги", - сказав очільник МВС.

Він наголосив, що в кожному зі штабів по різному бачать, як проводити ці дебати.Тож їх запросили на обговорення деталей.

"Ми запросили представників штабів на 17:00 до МВС, щоб прийти до остаточного рішення, поставивши на чолі кута перш за все безпеку цього івенту, і потім його змістовний компонент. Ми впевнені, що зможемо прийти до адекватної схеми", - зазначив він.

За словами Авакова, правоохоронці планують задіяти фан-зону.

"Фан-зона буде використана в повному обсязі. Ми подумаємо про те, як безпечно розмістити людей, в тому числі з рамками, доглядом. Ми таке багато разів проводили", - запевнив міністр.

На уточнююче запитання, яким чином планується розвести прихильників двох кандидатів, Аваков відповів:

"Ми пропонуємо розподіл... фан-секторів на кілька зон, щоб максимально уникати конфронтаційної риторики".