Перед першим туром 1+1 показав "Слугу народу", який повторював програму Зеленського, - Нацрада

27-29 березня телеканал 1+1 транслював серіал "Слуга народу", головний персонаж якого Василь Голобородько (його роль виконує Володимир Зеленський) висловлював тези, що співпадають із передвиборчою програмою кандидата в президенти Володимира Зеленського

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України.

"Зокрема, фрагмент із серіалу, озвучений В. Голобородьком: "… И поэтому, первое, что мы предлагаем - это законопроект про зняття недоторканості із Президента, депутатів і суддів…", та окремі тези: "Мої законопроекти в цьому напрямку: "Про зняття недоторканності з Президента України, народних депутатів і суддів"; "Про імпічмент Президента України"; "Про відкликання народного депутата України", передвиборної програми цього кандидата ідентичні", - йдеться у повідомленні.

У Нацраді зазначають, що в ефірі 1+1 таким чином було порушено ст. 3, ст. 561, ст. 57 закону "Про вибори Президента України".

Із думкою Нацради згодні у Комітеті виборців України.

"Показ відеофільму "Слуга народу - 3" під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборна агітація на користь В. Зеленського і має бути оплачений із виборчого фонду кандидата", - вважають у КВУ.