"Скидається на загрозу державного перевороту чи окупації": Забужко про Зеленського

Українська письменниця Оксана Забужко заявила, що просування Володимира Зеленського кандидатом у президенти України нагадує спробу державного перевороту з метою передачі країни під зовнішнє управління

Про це Забужко сказала в ефірі Еспресо.TV.

"Уже відбувається розхитування інституції президентства, коли будь-хто теоретично ніби може ввалитися, як п'яний розбійник у кімнату, який перевертає столи і потім каже, що це все був веселий трюк. Тільки це не веселий трюк, а насправді дуже й дуже скидається на загрозу державного перевороту чи окупації, передачі країни у зовнішнє управління невідомими колами, які одягли цю маску, до якої українського глядача, українського слухача й українську молодь спеціально привчали і призвичаювали щонайменше 15 років", - сказала Забужко.

Письменниця назвала Зеленського "абсолютно віртуальним персонажем", який застосовує технології нейролінгвістичного програмування.

"Ми можемо пояснити трюк, який був вжитий, із найвищою імовірністю ворогами України, тобто людьми, які хочуть її отримати у зовнішнє правління, які зацікавлені в тому, щоб розвалити українську державу. Це можна зробити, показавши сам прийом. Якщо ця людина не має команди, програми, не з'являється, за нього весь час говорять якісь незрозумілі мутні люди, при чому говорять якісь абсолютно протилежні речі. Немає точки зборки. Головне гасло - це чисте НЛП, робота на рівні підсвідомості. Головне гасло його програми - я здригнулася, коли це побачила, - ні обіцянок, ні пробачень! "Я вам ничего не должен, я вам ничего не обещал. І взагалі, мене не існує", - каже вам ось ця сама голограма під назвою Володимир Зеленський", - сказала Забужко.

Письменниця також зазначила, що у світі відбуваються спроби підміни демократичних процесів симулякрами, а відповідні "технологи божевілля" є розробками ХХ століття.