У разі перемоги на виборах Зеленського секретарем РНБО може стати Олег Дубина, - джерело

За інформацією Еспресо.TV, колишній перший віце-прем'єр України увійде в команду Володимира Зеленського

Олег Дубина може стати секретарем РНБО у разі перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах в Україні.

Про це стало відомо Еспресо.TV із власних джерел. 

Рішення про призначення Дубини було узгоджене під час візиту представників Зеленського до Вашингтону. Там керівник його передвиборчого штабу Іван Баканов та громадянин США М. Коен спілкувалися із офіційними особами Адміністрації президента, Держдепартаменту та Ради національної безпеки США. У делегації був помічений і колишній перший віце-прем'єр-міністр Олег Дубина. Саме кандидатуру останнього, як вказує наше джерело, і було узгоджене як можливого наступного секретаря РНБО.

У період ставнолення криворізької команди КВК "Квартал 95, до складу якої входили Зеленський і Баканов, Олег Дубина керував державним гірничо-металургійним комбінатом "Криворіжсталь" (1999-2001 рр.).

М. Коена позиціонують в оточенні Зеленського як радника з питань боротьби з корупцією та відмиванням грошей, поверненням незаконно виведених за кордон українських активів.

Як стверджують джерела, якщо Баканов головним чином відповідав у Вашингтоні на політичні питання, то Дубина спілкувався по питанням національної безпеки, фінансового та реального секторів економіки України. 

За оцінками американських джерел, зустрічі команди Зеленського були організовані у США на безпрецедентно високому рівні.