Жванія просить суд заблокувати виїзд з країни Порошенку та іншим високопосадовцям - на рік після виборів

Екс-нардеп Давид Жванія просить Окружний адміністративний суд заборонити Петру Порошенку та іншим високопосадовцям виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду Києва.

До Окружного адміністративного суду м.Києва надійшов позов від Давида Жванії до Нацполіції, СБУ та Державної прикордонної служби щодо заборони виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим високопосадовцям, зокрема, суддям Верховного та Апеляційного судів, протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що екс-нардеп просить суд визнати "протиправною бездіяльність нацполіції щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та не протидії організованій злочинності, що складалась із посадовців категорії "А" та "Б" і з осіб, які обіймають політичні посади, суддів, які на його думку, могли вчиняти корупційні злочини.

У прес-службі додають, що позивач просить визнати "протиправною бездіяльність СБУ щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки України від організованої злочинності цими особами".

Наголошується, що Жванія у позовних вимогах просить суд визнати протиправною бездіяльність Адміністрації Державної прикордонної служби України щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки країни.

Зазначається, що серед третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача, президент України Петро Порошенко, голова ВРУ Андрій Парубій, заступник голови АП Олексій Філатов, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, директор НАБУ Артем Ситник, голова ВС Валентина Данішевська, народні депутати, урядовці та інші. Загалом позивач зазначив 180 третіх осіб.

Окрім того, Жванія має намір подавати клопотання про забезпечення позову, в якому проситиме заборонити ДПСУ випускати з країни даних осіб. Наразі вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом, - повідомляє прес-служба суду.