Міністр у розшуку, мер Харкова, нардепи та партнер Зеленського: “Схеми” показали, хто навідує офіс Коломойського перед виборами

Міністр-втікач часів Януковича Ставицький, бізнес-партнер кандидата в президенти Володимира Зеленського Тімур Міндіч, мер Харкова Геннадій Кернес, народні депутати від партії “Відродження” у квітні відвідували ізраїльський офіс олігарха Ігоря Коломойський

Це зафіксували журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу “UA:Перший”) у розслідуванні “Бенефіціар”.

Зокрема, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості часів Януковича Едуард Ставицький, якого розшукують в Україні, в Ізраїлі двічі відвідував офіс олігарха Ігоря Коломойського.

Також журналісти двічі зафіксували, як бізнес-партнер кандидата в президенти Володимира Зеленського по “95кварталу” Тімур Міндіч виходив із будівлі в місті Герцлія, де розташований офіс олігарха Ігоря Коломойського.

Двічі у квітні у будівлю, де розташований офіс олігарха, прибував з візитом Олександр Ткаченко, генендиректор телеканалу “1+1”, на якому транслюють серіал з кандидатом  у президенти Володимиром Зеленським.

За час спостереження “Схем” за офісом Коломойського в Герцлії, до нього навідувались двоє народних депутатів від партії “Відродження”: Андрій Шипко та його соратник – депутат Віталій Хомутиннік, член комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

До будівлі, де розташовується офіс олігарха, приїздив також міський голова Харкова Геннадій Кернес. Він був у компанії донедавна російського, а нині українського бізнесмена Павла Фукса.