На дебатах прихильників кандидатів розмістять в різних секторах на стадіоні

У ході проведення дебатів на НСК "Олімпійський" 19 квітня прихильників кандидатів у президенти будуть розміщувати в різних секторах

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк на брифінгу, передає РБК-Україна.

За його словами, відповідного рішення попередньо досягли штаби кандидатів під час переговорів. Проте МВС очікує від штабів повідомлення про остаточно обумовленому форматі проведення дебатів.

Він також сказав, що правоохоронні органи готові до запобігання будь-яких спроб, у тому числі російських спецслужб, дестабілізувати ситуацію під час проведення дебатів.

На вході на стадіон встановлять рамки з металошукачами і буде здійснюватися поверхневий огляд громадян. Водночас, будь-які заборонені предмети, зокрема, фаєри, петарди, ножі, зброю або інші предмети, які можуть бути елементом для здійснення провокацій, вилучатимуться.

"Я думаю, що нікому не потрібно пояснювати, що, на жаль, при такій величезній кількості людей зростає рівень терористичної загрози, як і не викликає сумнівів те, що російські спецслужби завжди готові включитися в певні процеси для того, щоб дестабілізувати нашу країну зсередини, але ми зробимо все на попередження для того, щоб таких ризиків не допускати", - сказав Шкіряк

Також радник міністра попередив, що навколо "Олімпійського" можливе обмеження руху транспорту.

Раніше голова правління Національної суспільної телекомпанії України Зураб Аласанія опублікував схему розміщення фан-зон, але зазначив, що попередній план стадіону з розподілом сцен та фан-зон не затверджено.