Порошенко: авантюра з "ПриватБанком" загрожує залишити без грошей десятки мільйонів клієнтів

Президент України Петро Порошенко заявив, що перемога на виборах Володимира Зеленського призведе до повернення "ПриватБанка" олігарху Ігорю Коломойському та масової втрати коштів українцями

Про це Порошенко заявив у своєму відеозверненні, передає Еспресо.TV.

Порошенко також звернув увагу на відсутність у програмі Зеленського євроатлантичного вектору.

"В програмі мого опонента немає жодного слова про Євросоюз. То ж мене не дивує, що за нього агітує Москва від Жириновського та Зюганова до нашої еміграції на чолі  з Азаровим, яка вже спакувала валізи для повернення в Україну. Як і група олігархів-утікачів. І план одного з них у разі перемоги Зеленського - повернути собі "ПриватБанк". І як бачите, їм не терпиться. Вони вже зараз почали реалізацію цього задуму. І подібна авантюра загрожує втратою грошей десяткам мільйонів клієнтів, а країні в цілому - дефолтом і новою економічною кризою", - сказав Порошенко.

Читайте також. Чим загрожує Україні рішення суду про незаконність націоналізації Приватбанку. Пояснення Сергія Фурси

Президент також застеріг, що після перемоги Коломойського в суді щодо "ПриватБанку" на Україну чекає скасування люстрації та електронного декларування.

"Уряд і Нацбанк правильно роблять, що оскаржують це рішення. А незабаром реваншисти планують скасувати люстрацію, електронне декларування для держслужбовців", - додав Порошенко.