Путін - крадій, єдинороси - шахраї: Роскомнадзор попередив, за які образи блокуватиме ЗМІ

Роскомнадзор на закритій зустрічі з керівниками російських видань попередив їх, через які образи влади блокуватиме ЗМІ

Про це повідомляє Русская служба ВВС.

Російська влада спробувала роз`яснити керівникам ЗМІ і юристам, як будуть застосовуватися закони про покарання за "фейкові новини" та образу влади, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що як з'ясувалося на закритій зустрічі, чиновники самі поки не знають, як це буде відбуватися.

Закони про покарання за поширення недостовірних новин і образі влади діють вже майже місяць. Однак до тепер ні автори закону, ні чиновники публічно не пояснили, як саме визначити "достовірність" і що вважати "явною неповагою до суспільства, держави, офіційних державних символів", йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що на зустрічі з керівниками ЗМІ представники Роскомнадзора наголосили, що вважають образою влади такі фрази, як: "Єдина Росія" - шахраї і злодії" та  "Путін - крадій". При цьому у відомстві обмовилися, що кожен конкретний випадок цитування таких висловлювань повинен розглядатися в контексті, а оцінку їм надасть Генпрокуратура РФ.

Наголошується, що нарада відбулася після того, як два ярославських видання були заблоковані за новим законом про образу влади - через фотографії графіті зі згадуванням президента Володимира Путіна.