"Не допущу цього сценарію": Парубій про розпуск Ради

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що не допустить розпуску парламенту та додав, що 27 травня минає навіть теоретична можливість такого сценарію

Про це Парубій заявив у інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Коли теоретично допустити, що Зеленський переможе, я кажу відверто, що не можу твердо знати, якою буде його взаємодія з парламентом. Все, що я знаю сьогодні, — це те, що запущено хвилю інформаційних вкидів про нібито можливий розпуск парламенту. Я це — про розпуск — чув від моменту обрання головою Верховної Ради України. 14 квітня, до речі, було рівно 3 роки. Я говорив тоді і говорю зараз: розпуску парламенту не буде. Я не допущу цього сценарію", - сказав Парубій.

Голова Верховної Ради наголосив, що для розпуску парламенту існує перелік конкретних умов у Конституції.

"27 травня минає будь-яка можливість – навіть теоретична – розпустити парламент. І це не забаганка президента чи голови Верховної Ради України. Є чітко визначений Конституцією перелік умов, коли можна піти на такий крок. 27 травня минає будь-який термін можливий для цього. Бо Конституцією чітко передбачено: за півроку до завершення повноважень діючої Верховної Ради це робити неможливо. І Конституція, і законодавець чітко це передбачили. Отже, я переконаний, що немає ані підстав, ані часу, щоб ті підстави шукати", - пояснив Парубій.