"Вважаю, що Порошенко - моя маріонетка": Коломойський розповів, чого чекає від чинного президента

Екс-власник "ПриватБанку" Ігор Коломойський назвав чинного президента України Петра Порошенка своєю маріонеткою та заявив, що той "спокутуватиме провину" за націоналізацію фінустанови

Про це Коломойський заявив у інтерв'ю "Економічній правді".

"Він - просто моя маріонетка, і в останній місяць перед завершенням його повноважень виконуватиме все, що йому буде сказано. Він же вважав, що хтось його маріонетка. Я вважаю, що він - моя маріонетка. Робитиме все, що йому говорять. Щоб спокутувати свою провину. Він повинен вийти до українського народу і сказати, що за те, що він хотів поживитися чужою власністю, він влаштував націоналізацію "ПриватБанку" разом із Гонтаревою", - сказав Коломойський.

Читайте також. Чим загрожує Україні рішення суду про незаконність націоналізації Приватбанку. Пояснення Сергія Фурси

Коломойський також звинуватив Порошенка в тиску на телеканал 1+1.

"Пакету "1 + 1" в заставах Привату ніколи не було. Якщо ви пам'ятаєте, в кінці 2016 року 1+1 довго не продовжували ліцензію. Це Порошенко давав команду не продовжувати", - додав Коломойський.

Щодо рішення суду про скасування націоналізації "ПриватБанку" Коломойський спрогнозував кримінальну відповідальність для чинного керівництва фінустанови.

"Зміниться менеджмент і воздасться тим, хто сьогодні керує "ПриватБанком" і завдає державі збитків. Воздасться - це вони понесуть кримінальну відповідальність і сядуть у в'язницю на довгі роки. Вони витрачали державні гроші попри наявні судові заборони - я маю на увазі витрати на аудиторів, юристів, розслідувачів. Були витрачені величезні гроші на незаконну розшукову діяльність", - сказав Коломойський.