Саміт G20 наступного року вперше пройде в арабській країні

Саміт країн Великої двадцятки (G20) наступного року вперше пройде в арабській країні - у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді

Про це повідомляє саудівське агентство SPA.

"У Королівстві Саудівська Аравія відбудеться 15-й щорічний саміт лідерів G20 21 і 22 листопада 2020 р. у столиці Ер-Ріяді", - йдеться у повідомленні.

У саміті візьмуть участь лідери найбільших світових економік, а також керівники інших запрошених країн, міжнародних та регіональних організацій.

Як зазначається, порядок денний саміту охоплюватиме фінансові, економічні та соціальні питання, включаючи питання енергетики, навколишнього середовища, клімату, цифрової економіки, торгівлі, сільського господарства, охорони здоров'я, освіти та праці.

Саміт, зокрема, має на меті розробити ефективну політику для досягнення сталого та збалансованого розвитку та створення робочих місць.

Напередодні саміту Саудівська Аравія буде проводити підготовчі зустрічі на рівні міністрів, а також зустрічі для високопоставлених урядовців країн-членів G20 та представників міжнародних організацій, приватного сектору та громадянського суспільства.

Як повідомлялося, у 2019 році саміт країн Великої двадцятки (G20) пройде в японському місті Осака.