СБУ затримала бойовика "ЛНР", який після поранення приїхав на реабілітацію до Запоріжжя

У Запоріжжі затримали місцевого жителя, який з травня 2014 року воював на Донбасі на боці бойовиків

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перебуваючи на "посаді" стрілка так званого "2-го батальйону 11-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу "Восток" на території "ДНР", він брав активну участь у бойових діях проти українських підрозділів.

За даними СБУ, у жовтні 2015 року зловмисник залишив лави незаконних збройних формувань так званої "ДНР" та вступив до "7-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу" терористичної організації "ЛНР".

Після отриманого поранення бойовик "ЛНР" приїхав до Запоріжжя на реабілітацію і тимчасово влаштувався на роботу до однієї з приватних охоронних структур. Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи в місті, зловмисник підтримував зв’язки з представниками терористичних організації "Л/ДНР", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за оперативною інформацією він планував повернутися до тимчасово окупованої території України та приєднатися до бойовиків.

У відомстві повідомляють, що під час обшуку в помешканні фігуранта справи виявили засоби зв’язку, за допомогою яких він спілкувався з представниками незаконних збройних формувань.

Слідчі Служби безпеки України повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії.