У Британії в запізненнях потягів звинуватили повітряні кульки

Компанія Network Rail, яка керує залізничною інфраструктурою Великої Британії, повідомила, що повітряні кульки, наповнені гелієм, відповідальні за сотні запізнень поїздів і завдають шкоди в $ 1,3 млн щорічно

Про це пише Telegraph.

За минулі 12 місяців в Network Rail зафіксували 619 інцидентів, пов'язаних з кульками. Кульки часто проносять на платформи, де вони заплутуються в проводах через що рух поїздів доводиться зупиняти. Кожен такий випадок обходиться в 5 тисяч фунтів або $ 6,5 тисячі.

Пронос кульок на станцію може загрожувати і смертельними наслідками через високу напругу, під якою знаходяться дроти.

В Network Rail кажуть, що краще б люди взагалі відмовилися від кульок на станції, але якщо вони необхідні, то варто тримати їх при собі.

До британців також звернулися представники Національної асоціації моделювання та постачальників повітряних кульок (NABAS), яка існує в Сполученому королівстві з 1987 року. "Кульки приносять веселощі, радість і почуття свята. Але, будь ласка, утилізуйте їх відповідально і ніколи не відпускайте в повітря", - попросили в асоціації.

"Поважайте навколишнє середовище і не створюйте небезпечних ситуацій, які можуть привести до затримок [поїздів]", - додали в NABAS.