Верховний Суд дозволив будівництво на місці майбутнього скверу

Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. Тепер забудовник на місці майбутнього скверу може звести чергову висотку. Втім, мешканці Воздвиженки вже пообіцяли продовжити юридичну боротьбу за зелену Воздвиженку

Судова суперечка між Київською міською державною адміністрацією та одним із забудовників тривала два роки. У лютому минулого року КМДА в односторонньому порядку розірвала договір оренди з компанією “Фундація “Якісне житло” на Воздвиженці у Подольському районі. Київрада розірвала договір. Забудовник оскаржив це рішення у Господарському суді Києва та Північному апеляційному. 18 квітня справу розглянув Касаційний господарський суд.

“Дана земельна ділянка знаходиться в центральному історичному ареалі міста Києва. В свою чергу позивачем було отримано дозвіл-декларацію на початок будівельних робіт, яка не відповідала відповідній висотності, яка передбачена для центрального історичного ареалу”, - обґрунтовує позицію міської влади представник КМДА Алла Вознесюк.

На орендованій ділянці міська влада планувала збудувати сквер. Про який так мріяли місцеві мешканці.

“Мешканці нашого району дуже сподіваються, що будуть створені нормальні умови для проживання. Оскільки у нашому районі ці умови не передбачені нічим, у нас односторонній рух, немає ніяких можливостей, ні аптек, ні шкіл, ні одного скверу у нас немає. У нас малесенька територія озеленена”, - розповідає мешканка Воздвиженки Ганна Степаненко.

Заслухавши доводи обох сторін, колегія суддів відправилася до нарадчої кімнати. І вже за десять хвилин суддя оголосив остаточне рішення. Воно на користь забудовника. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. Тепер забудовник на місці майбутнього скверу може звести чергову висотку. Втім, мешканці Воздвиженки вже пообіцяли продовжити юридичну боротьбу за зелену Воздвиженку.