Захоплення Одеського медуніверситету: екс-ректор блокує зарплати та стипендії, - Супрун

Екс-ректор ОНМедУ Валерій Запорожан блокує виплати зарплат і стипендій вже четвертий місяць

Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

"Зірвав нормальний навчальний процес. Взяв в заручники студентів та викладачів вишу, блокуючи виплати зарплат і стипендій вже четвертий місяць", - написала вона.

За її словами, в усіх цих подіях звинувачують МОЗ України та її особисто. 

"Поширювати інформацію, що це все Супрун винна в тому, що робота університету періодично блокується, а студенти та викладачі позбавлені виплат - це вже стандартний алгоритм. Такі нісенітниці розповідати на загальних нарадах та навіть розвішувати плакати, що я - організатор Голодомору в університеті", - повідомила Супрун.

Вона також написала, що у зведеній декларації Запорожана за 2018 рік задекларовано 13,9 мільйона гривень доходу. І на додаток ще 33,4 млн грн заощаджень в основному готівкою у валюті. А його колега, тобто самопроголошений в.о. ректора університету Юрій Сухін, має понад 1,5 млн грн доходу за рік, 1,1 млн заощаджень і 3 дороговартісних авто. 

"З такими грошовими запасами ці особи спокійно місяцями готові блокувати роботу вишу. Але чи можуть собі таке дозволити викладачі та студенти? Чому ж їм не вдалось за роки роботи в університеті накопичити мільйонні статки?", - написала Супрун.

До МОЗ України вже кілька разів надходив проект кошторису ОНМедУ за підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. У цих випадках проекти кошторису не могли бути підписаними та їх повернули до університету.

"Попри те, що будівля університету захоплена, міністерство готове підписати необхідні документи, щоб студенти та працівники отримали виплати якнайшвидше. Але лише у випадку, якщо вони надійдуть від уповноважених на це МОЗом осіб", - зазначила Супрун.

Вона також додала, що наразі самопроголошена адміністрація вишу блокує уповноваженим особам можливість надіслати в МОЗ України проект кошторису. Крім цього, поширює маніпуляції та брехню, що начебто Казначейство не прийме проект кошторису, який буде підписано особою уповноваженою міністерством.

"Те, що зараз відбувається в Одесі - приклад, як можуть страждати тисячі людей через владні амбіції кількох корупціонерів, які не хочуть йти з насидженого місця. За жодних обставин МОЗ України не буде легітимізувати діяльність рейдерів-злочинців, що захопили державний університет", - наголосила в.о. міністра охорони здоров'я.


Нагадаємо, що 10 грудня 2018 року у МОЗ заявили про захоплення Одеського національного медичного університету