Дубінський через Окружний адмінсуд Києва хоче заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон

До Окружного адміністративного суду Києва, який відмінив націоналізацію ПриватБанка, надійшов позов від журналіста Дубінського про заборону виїзду за кордон Порошенку, Райніну, Кононенку

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

До суду надійшов позов від відомого блогера Олександра Дубінського до Нацполіції України, СБУ та Держприкордонслужби України про визнання протиправною їх бездіяльність щодо захисту національної безпеки України, йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, що у позові вказані треті особи: президент Петро Порошенко, голова Адміністрації президента Ігор Райнін, народний депутат Ігор Кононенко.

Наголошується, що позивач просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів. Серед інших вимог позову – визнання протиправною бездіяльність Нацполіції та СБУ щодо не вчинення профілактичних дій із запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку вищевказаних осіб.

На разі судом досліджуються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження у справі, йдеться у повідомленні.

Інформацію про позов журналіст Олександр Дубінський підтвердив у Facebook.

"Сказав - зробив. Звернувся до суду з вимогою заборонити виїзд за кордон топовим чиновникам після виборів", - написав він.

Нагадаємо, 17 квітня екс-нардеп Давид Жванія звернувся з позовом в Окружний адміністративний суд заборонити Петру Порошенку та іншим високопосадовцям виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів.