"Квартал", "Дядя", "Нижні" і "Регіони": журналісти розповіли про групи впливу в штабі Зеленського

Журналісти проекту Bihus.Info оприлюднили частини Telegram-переписки працівників передвиборчого штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

"Це настільки злив, що до нього додавалася навіть методичні рекомендації по використанню, які пішли у смітник одразу, щойно ми над ними відсміялися. Але водночас, листування правдиве, важливе і цікаве", - заявив він у вступі до розслідування.

За висновками розслідування, адвокат Ігоря Коломойського не лише консультує штаб Зеленського з юридичних питань, як раніше заявляли прибічники кандидата, а й відповідає за медіа.

Журналісти стверджують, що у листопаді 2018 співробітник штабу Зеленського Олександр Корнієнко написав продюсеру "Студії Квартал 95" Сергію Трофімову, що Богдан займається "медіа-офісом".

"Я зрозумів, чим займається Богдан. Нарешті. Це той самий медіа-офіс, із окремим бюджетом, управлінням і повноваженням. Що теж непогано. Є певна проблема, що він не все генерує у відповідності до загальної лінії в голові Вови", - йдеться в повідомленні.

Автори розслідування, зокрема, Максим Опанасенко, Марія Землянська і Дар’я Степанова - стверджують, що в штабі Зеленського існують чотири групи впливу: "Квартал" (керують бізнес-партнери Зеленського Сергій і Борис Шефіри), "Дядя" (під керівництвом Андрія Богдана), "Нижні" (яку очолює юрист Сергій Нижний) і "Регіони" (на чолі з Іллею Павлюком).

"За президентства Януковича Павлюк "засвітився" помічником нардепа Ігоря Калєтніка. Головна функція Павлюка в штабі Зеленського - координація і фінанси регіональних представників Зе-команди. Наприклад, пошук фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом та без боргів для поповнення через них виборчого фонду або ж контроль на місцях", - стверджують розслідувачі.