"У нас повстанців немає, у нас є російська агресія": Порошенко до Зеленського щодо бойовиків "ЛНР" і "ДНР"

Президент України Петро Порошенко жорстко розкритикував сказані під час дебатів на "Олімпійському" кандидатом в президенти Володимиром Зеленським слова про "повстанців "ЛНР" і "ДНР"

З цього приводу Порошенко висловився під час дебатів у студії Суспільного, передає Еспресо.TV.

"Була жахлива частина, на якій я хотів би зупинитися окремо. Зупинитися як президент, верховний головнокомандувач, як кандидат і як громадянин. Вона стосується позиції мого опонента, коли він на дебатах назвав російських найманців і регулярні сили РФ "повстанцями "ЛНР" і "ДНР". Чому це так жахливо? 5 років, коли зусиллями дипломатичної команди, моїми зусиллями ми сформували міжнародну світову коаліцію на підтримку України, 5 років ми доводили світу, що в Україні - російська агресія, що Росія забезпечила пряме вторгнення своїх регулярних збройних сил і прийшла для того, щоб захопити українську землю і вбивати українців. Термін про те, що є "повстанці "ДНР" означає, що у нас немає Росії, що українці б'ються самі з собою, що "ДНР" має певний легітимний статус і що в Україні є громадянська війна", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що таку термінологію використовують виключно пропагандисти держави-агресора.

"Я пропоную пану Зеленському самому обрати, як він це пояснить українцям. І не тільки українцям - пояснить всьому світові. Або це тотальна дрімуча некомпетентність, бо так він і "зелених чоловічків" визнає як повстанців, або ми маємо позицію з просто блоком, який використовується виключно в російських штампах. У нас повстанців, пан Зеленський, немає - у нас є російська агресія, у нас є ворог - Путін. І нам потрібен потужний і сильний верховний головнокомандувач, нам потрібен проукраїнський президент, який здатний захистити Україну. І нам потрібна компетентна людина, яка не дозволить робити такі помилки", - підсумував Порошенко.