Треба порівнювати з собою у минулому, а не країною мрій, що зростає 10% на рік “просто тому, що ми цього варті”, - Нефьодов

У світі не знайти жодної країни, яка одночасно могла б утримувати фронт, збільшила витрати на оборону до 5% ВВП, знизила податки і водночас демонструвала хоча б 3% економічного зростання

Про це сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов в інтерв’ю виданню Гордон.

Нефьодов пояснив, чому українська економіка зростає темпами 3,4% у 2018 році та згідно з прогнозом НБУ 2,5% у 2019 році:

“Подвійні вибори в жодній країні світу позитивно не впливають на економіку та інвестиції, що вже казати про наше загострення пристрастей. Нам треба порівнювати себе із собою в минулому, а не з якоюсь омріяною країною майбутнього, яка має зростати на 10% на рік просто тому, що ми цього варті”, - каже він.

Також перший заступник міністра економічного розвитку закликав українців бути реалістами:

“Ви не знайдете жодної країни у світі, яка одночасно могла б утримувати фронт, збільшила витрати на оборону до 5% ВВП, знизила податки і водночас демонструвала хоча б 3% економічного зростання. Це велике досягнення. Я сподіваюся, тепер, коли закладено сильну основу, зроблено більше структурних реформ, наше зростання прискориться. Реформи – це процес, як заняття спортом: мало двічі сходити в зал, треба працювати далі”, - порівнює Нефьодов.