У США лідери демократів звинуватили генпрокурора в перекручуванні доповіді Мюллера

Лідери Демократичної партії в Конгресі США вважають, що генеральний прокурор Вільям Барр навмисно перекрутив значну частину доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори президента в 2016 році

З такою спільною заявою виступили спікер Палати представників Ненсі Пелосі і лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер. 

Лідери демократів відзначають, що невідредагована доповідь зображує президента Дональда Трампа таким, що "плете павутину обману, брехні і неналежної поведінки" і в той же час таким, що "поводить себе так, ніби до нього не можна застосувати закон".

Пелосі і Шумер підкреслюють, що твердження генпрокурора про повноціну співпрацю Трампа і Мюллера не відповідають дійсності. Крім того, спецпрокурор відзначає кілька дій президента, які вказують на спробу перешкодити правосуддю, хоча Барр заявив про зворотне.

За словами політиків, результат розслідування підтверджує, що члени передвиборного штабу Трампа "були інформовані про спроби Росії втрутитися у вибори", проте вони не повідомили про це федеральній владі, як "вчинив би будь-який патріот-американець".

Штаб Трампа, включаючи самого кандидата, "відкрито заохочував" подібні дії "з метою виграти виборчу кампанію", йдеться в заяві Пелосі і Шумера.

Раніше Міністерство юстиції США опублікувало відредаговану версію 400-сторінкової доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори президента 2016 року.

Нагадаємо, спецпрокурор Роберт Мюллер не знайшов доказів змови між виборчим штабом Дональда Трампа і росіянами.

Мюллер розглянув 10 епізодів, пов'язаних з Трампом і можливими перешкодами розслідування. Вільям Барр заявив, що Мюллер не виніс "прокурорського рішення" у цій частині справи. У Мін'юсті США прийшли до висновку, що доказів недостатньо для пред'явлення звинувачення президенту.