В "Опорі" зацікавились, хто фінансує доставку людей з регіонів на дебати на "Олімпійський"

До Києва на дебати на НСК "Олімпійський" централізовано звозять виборців з регіонів

Про це під час конференції розповів аналітик "Опори" Олександр Клюжев, передає Дзеркало Тижня.

За словами представників "Опори", доставка громадян у столицю повинна бути оплачена з виборчих фондів кандидатів.

"На рівні Івано-Франківської області ми перевірили дві райдержадміністрації. Дійсно точкою входу з транспортування виборців в столиці були посадові особи", - розповів аналітик "Опори".

Під час перевірки, яку спостерігачі могли провести на правах громадян, не вдалося з'ясувати джерела фінансування цих поїздок або плани залучити цих людей до підтримки кандидатів.

"Говорити про масовість поки ми не можемо, тому що інформація дуже оперативно надходить. Ми вже бачимо по столиці, що прибувають люди з регіонів", - сказав аналітик .

Глава правління "Опори" Ольга Айвазовська також розповіла, що біля готелю "Дніпро" в Києві стоять автобуси з номерними знаками Запорізької області.

За її словами, "нічого в цьому кримінального немає, якщо це" а "- було проплачено з виборчого фонду кандидата," б "- якщо там були залучені посадові особи, вони не перебували в цей час на робочому місці або не зловживали службовими повноваженнями".

Зазначимо, під час реєстрації на дебати у формі Петра Порошенка необхідно було зазначити, чи потребуєте ви допомоги у тому, аби дібратись на стадіон.