Денісова зафіксувала порушення під час голосування у місцях позбавлення волі

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про порушення під час голосування у місцях позбавлення волі

Про це повідомляє "Укрінформ".

Представники офісу уповноваженого ВР із прав людини Людмили Денісової зафіксували низку порушень. Про це омбудсмен поінформувала на брифінгу.

"Із 35 дільниць, які ми перевірили, на 23-х є порушення прав людини: на 12 — щодо доступу осіб з інвалідністю, в 11 дільницях — несвоєчасне відкриття дільниці, на 40-50 хвилин була затримка, недостатня кількість кабінок для таємного голосування і ще відсутність достатньої кількості, як передбачено законом про вибори президента, скриньок", - сказала Денісова.

За її словами, офіс омбудсмена планує протягом цього дня перевірити 87 дільниць у місцях позбавлення волі, поки що вдалося побувати у 36 таких установах у 15 областях. Там також виявлено проблеми.

Сама Денісова сьогодні, як і 31 березня, здійснила моніторинг дотримання виборчих прав у Київському слідчому ізоляторі під час проведення другого туру виборів президента України та побачила, що адміністрація установи не вжила заходів щодо реагування на найбільш вагоме порушення, виявлене під час попереднього візиту – за наявності однієї спеціальної дільниці, голосування знову відбувалося на трьох різних майданчиках.

Загалом на адресу омбудсмена протягом дня надійшло 46 повідомлень про порушення виборчих прав громадян.

Довідка

Сьогодні, 21 квітня 2019 року, в Україні відбувається повторне голосування на чергових президентських виборах.

До другого туру, нагадаємо, вийшли чинний президент Петро Порошенко, котрий висувається на повторний термін, та комедійний актор Володимир Зеленський.