Опора: У в'язницях Дніпропетровщини бюлетенів втричі більше, ніж виборців

Спостерігачі "Опори" у Дніпропетровській області фіксують факти передачі бюлетенів для голосування на спецдільниці майже в 3 рази більше кількості виборців

Про це заявив координатор громадського спостереження "Опори" за виборами у Дніпропетровській області Вадим Головченко, повідомляє Укрінформ.
 
"Дані факти виявлені у виборчих округах 34, 37, 40 і 28. Порушено статтю 71, частину 7 Закон України про вибори Президента України, яка передбачає перевищення виготовлення бюлетенів на 0,5%", - зазначив Головченко. 

У прес-службі ОПОРИ у Дніпропетровській області уточнили, що перевищено кількість бюлетенів зокрема на ДВК 120712 (Державна установа "Жовтоводська виправна колонія (№26)"). Кількість бюлетенів майже втричі перевищує кількість зазначених виборців.

ДВК 120480 (Державна установа "П’ятихатська виправна колонія (№122)") - більш ніж вдвічі.

ДВК 121443 (Державна установа "Дніпровська виправна колонія (№89)") - більш ніж вдвічі.

  • Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувається другий тур голосування на чергових виборах президента України. Голосування триватиме з 8 до 20 години, на закордонних виборчих дільницях проводитиметься за місцевим часом країни перебування.
  • Кілька виборчих дільниць у Волинській області в день голосування в другому турі виборів президента України отримали на 1-13 бюлетенів менше, ніж виборців, внесених у списки.