У Волинській області кілька виборчих дільниць отримали менше бюлетенів, ніж потрібно, а на Хмельниччині трьом дільницям не вистачає скриньок для голосування

Кілька виборчих дільниць у Волинській області в день голосування в другому турі виборів президента України отримали на 1-13 бюлетенів менше, ніж виборців, внесених у списки

Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі "Опора".

Такі випадки зафіксовано в чотирьох округах. Так, в окрузі № 21 таких дільниць сім, в округах № 20 та № 22 - по два, в окрузі № 23 - чотири.

Спостерігачі від "Опори" також констатують, що в "день тиші" у двох виборчих округах і станом на 7:15 дня повторного голосування виявлено матеріали з ознаками прихованої агітації, а також агітація проти кандидатів у президенти України.

Окрім того, у Хмельницькій області представники Громадянської мережі "Опора" зафіксували три випадки нестачі виборчих урн на дільницях для голосування.

"На трьох виборчих дільницях Хмельниччини виборці голосуватимуть з однією стаціонарною виборчою урною, ще на одній дільниці спостерігач Опори домігся встановлення другої урни", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, по одній стаціонарній урні для голосування зафіксовано на дільницях № 680760, в с. Тимків Новоушицького району (ТВО №193), №680307 в с. Слобідка-Шелехівська Деражнянського району (ТВО № 191) та № 681278 в с. Виноградівка Ярмолинецького району (ТВО №192).

Як пояснили члени дільничної виборчої комісії у Виноградівці, другу урну не поставили, бо не мали чим її опломбувати.

Довідка

Сьогодні, 21 квітня 2019 року, в Україні відбувається повторне голосування на чергових президентських виборах.

До другого туру, нагадаємо, вийшли чинний президент Петро Порошенко, котрий висувається на повторний термін, та комедійний актор Володимир Зеленський.