Напади на активістів: Береза заявив про втрачені докази у "гучній справі"

Під час засідання Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування нападів на громадських активістів з'ясувалося, що в одній із справ правоохоронці "втратили" докази

Про це сказав журналістам голова ТСК Борислав Береза після закритого засідання комісії, повідомляє Укрінформ.

"З'ясувалося, що по тих провадженнях, по яких нам ще 2 місяці назад казали, що нададуть інформацію, на жаль, ми її досі не отримали. Більше того, так сталося, що з Одеси прийшла інформація від правоохоронців, яка може не відповідати істині. Представники прокуратури та СБУ дали інформацію, яка не співпадає з тим, що надали працівники Нацполіції", - розповів Береза.

Крім того, він додав, що у справах про напади на активістів у Київській області є саботаж і не надається та інформація, яка була обіцяна.

"Тобто ми бачимо, що зараз, використовуючи процеси, які йдуть в країні - вибори, відволікання уваги суспільства - правоохоронці замість того, щоб розслідувати справи, уникають цього. З'ясовується, що деякі люди, які займалися справами, втратили речові докази", - зазначив Береза.

Водночас, він уточнив, що поки не може казати, по якій справі втратили речові докази, щоб не давати підказки тим, хто зробив злочин. Береза зауважує, що це гучна справа, але не стосується вбивства Катерини Гандзюк.

Окрім того, голова ТСК повідомив що 13 травня відбудеться виїзне засідання комісії в Харкові. Береза також нагадав, що ТСК має завершити роботу бо кінця травня і потім звітувати.