Спецслужби Індії і США попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти, - CNN

Спецслужби Індії і США кілька разів попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти в церквах і туристичних місцях

Про це повідомляє CNN.

За словами представника уряду Шрі-Ланки Раджіти Сенаратне, 4 квітня іноземні спецслужби повідомили чиновникам про потенційну змову з метою почати атаки смертників на християнські церкви і туристичні місця.

П'ять днів по тому, 9 квітня, Міністерство оборони країни поінформувало генерального інспектора поліції про ймовірну змову і назвало радикальне терористичне угрупування, яке, як вважають, стоїть за цим планом - Nations Thawahid Jaman (NTJ).

Як повідомляється, в документі містився список підозрюваних у причетності до можливих атак.

За словами Сенаратне, а також джерела в поліції, 11 квітня ще одне попередження, підписане заступником генерального інспектора поліції Пріялалом Діссанаяке, було широко поширене серед ряду служб безпеки і деяких урядових міністерств.

У цій записці, з копією якої вдалося ознайомитися телеканалу, викладалася загроза і знову містився список підозрюваних.

За словами Сенаратне, іноземні спецслужби повторили свої попередження за кілька днів і годин до нападу. Вона зазначила, що одне попередження прийшло за десять хвилин до першого вибуху.

Нагадаємо, 21 квітня на Шрі-Ланці сталося вісім вибухів. Об'єктами атаки стали дорогі готелі в Коломбо і його околицях, а також церкви в містах Коломбо, Негомбо і Баттікалоа. Вибухи сталися в день святкування католиками Великодня.

В результаті вибухів загинули не менше 310 чоловік, майже півтисячі отримали поранення.