Студент вимагає від Apple $1 млрд: через систему компанії його помилково заарештували

Студент із Нью-Йорку, США, буде судитися з Apple на суму в $1 млрд: через систему розпізнавання облич компанії його помилково заарештували

Про це повідомляє ZDnet.

Усман Бах подав позов на компанію після того, як його заарештували за крадіжки у магазинах Apple. На чоловіка вказала система розпізнавання облич компанії.

Згідно з судовими документами, які розглядали у Bloomberg, 18-річного хлопця заарештували у листопаді за звинуваченням у крадіжках в магазині Apple у Бостоні. В ордері на арешт містилося фото злочинця, який не був схожим на Баха. До того ж, на момент крадіжки студент перебував на заході у Манхеттені.

В цілому під час цього інциденту було викрадено продукції на $1200. Інші приклади крадіжок, пов'язаних з цим випадком, мали місце в Нью-Джерсі, Делавері і Манхеттені.

До цього підліток загубив свою студентську перепустку. Вона не містила фотографії, але справжній злодій міг використати її в якості посвідчення особи. У свою чергу, обличчя злочинця і ім'я Баха поєдналися у базі даних розпізнавання осіб Apple.

Правоохоронці вивчили записи з камер спостереження і підтвердили, що підозрюваний не схожий на студента. Всі справи проти Баха наразі були припинені, за винятком магазину у Нью-Джерсі.

Позов був поданий в понеділок. Вимогу в розмірі $1 млрд студент пояснив "серйозним стресом і труднощами", викликаними передбачувано хибним арештом і звинуваченнями.

Якщо буде остаточно встановлено, що Бах не був замішаний в якихось крадіжках, зокрема в нез'ясованому випадку у Нью-Джерсі, він може вимагати будь-якої форми компенсації. Проте суму в 1 млрд доларів можуть розглядати як завелику, враховуючи, що студента не кинули за грати.